maanantai 1. helmikuuta 2016

Lempikirjallisuutta vol 1


Haluan esitellä tässä muutamia omia henkilökohtaisia kirjalemppareitani, - olen siis aivan tavaton kirjarohmu, ja lukeminen on ihanaa. Minusta kirjahylly ei ole ikinä liian täynnä! Kaikkein suurin fanaatikko olen fantasiakirjallisuudelle, mutta muukin menee,

John Green - Paper Towns
Tässä on kirja, jota on kirjoitettu ajatuksen kera. J. Green on kirjailijana äärimmäisen fiksu ja osaa punoa kirjan juonen älykkäästi liittäen asioita yhteen. Luin tämän englanniksi, koska pystyn englanninkielellä sisäistymään alkuperäiseen teokseen kunnolla. Tämä kirja on kerennyt jopa elokuvaksi asti, - enkä moiti sitäkän! Tarina sisältää hienosti ajatuksia ymmärryksestä ja ajattelun voimasta, sekä kirjassa on kauniisti kerrottu ihmisluonteesta ja sen poimuista.

Arvostelu: 3.5/5

Elina Rouhiainen - Susiraja-saaga

Tässä esiintyy suomalaista susifantasiaa parhaimmillaan, - rakastan! Ensimmäisen kirjan luettuani olin täysin myyty, ja luin kaikki muut sarjan osat aivan käsittämättömän nopeasti. Kaikkein hirveintä oli odotella kolmatta ja neljättä osaa ilmestyväksi, sillä nämä kyseiset osat ovat tärkeitä koko saagan kannalta. Elina Rouhiainen kirjoittaa kauniisti, sulavasti ja lukijan mielenkiinnon ylläpitävästi, enkä ole löytänyt paljoa asiavirheitä. Tarina pohjautuu perinteiseen tytön ja pojan väliseen rakkauteen, mutta paisuukin aivan uusiin mittoihin.

Arvostelu: 5/5Amanda Hocking - Swiched & Torn ( + Ascned)

Minä suorastaan hotkaisin ensimmäisen osan Hockingin Trylle-sarjasta, - minulla ei riitä sanat kuvailemaan! Yleensä luen englanninkielisiä kirjoja huomattavasti pidemään kuin suomalaisia, koska en jaksa keskittyä. Tämän luin lähestulkoon päivässä, ja heti ensimmäisen osan luotteani pomppasin kirjahyllylle ja aloitin toisen osan. Rakastuin täysillä Hockingin värikkääseen, kuvailevaan ja huumorintajuiseen kirjoitusotteeseen, jossa ilmeni täysillä tunteet ja ajatukset. Päähenkilö Wendy oli loistava, - rapausatan paljon pisteitä siitä. Tasa-arvo, monarkia sekä uudismielisyys luikertelivat kirjassa taustalla ja saivat miettimään itsekin hieman. Hocking käytti upeita korvaavia englannin kielen sanoja saaden tekstistä enemmän kumpuilevaa. Lankesin heti Trylleihin!

Arvostelu: 5/5

Pahoittelen laatua, jotain mystistä tapahtui :<Ei kommentteja:

Lähetä kommentti