sunnuntai 14. elokuuta 2016

Opiskelun alku

Minun opiskeluni on virallisesti alkanut - koulua on takana kaksi kokonaista päivää, ja kohta alkaa ensimmäinen täysi viikko. Voin siis varmastikin kutsua itseäni lukiolaiseksi. 
Lukio on asia, mistä haaveilin koko peruskoulun ajan. Odottelin uusia kursseja, piirejä, oppimista, opiskelija-alennuksia ja sun muuta. Nyt, muutaman koulupäivän jälkeen, peruskoulussa haaveiltu lukioelämä on saanut uusia näkökulmia. Olen joutunut pohtimaan paljon, kuinka tasapainoitan koulun ja vapaa-ajan, kuinka hankin kirjat ja kuinka säästän rahaa. Toki muutto Jyväskylään ja uusi tietokone, laskin ja kaikki tilpehööri lisäävät kutkutusta. Raha onkin asia mikä on lukiossa suuressa roolissa: sanotaan aina, että Suomessa koulutus on ilmaista. Toisin kuitenkin käy - kirjat maksavat kahdestakymmenestä kuuteenkymmeneen euroon, pitkän matematiikan laskin hivelee 200 euroa ja tietokone, vihkot, muistitikut saavat rahasumman nousemaan korkealle.Yksi monista näkökulmista on ollut opiskelun rytmittäminen ja tulevaisuuden konkreettisesti tuominen lukujärjestykseen. Olen joutunut laittamaan ensimmäisen jaksoni lähestulkoon täyteen - 37 viikkotuntia koristaa arkea, - sekä pitkän matematiikan, laajan kemian ja fysiikan valinnat ovat tulleet  valinnoissa eteen. Myös äidinkieli ja sen mukana tuleva viestintä, sekä kielien parempi haltuunotto ja parantaminen ovat mukana lukujärjestyksessä. Kaiken työtaakan korjaa silti oppiminen, sivistyminen,  uudet ystävät, tulevaisuuden valmistelu ja ylioppilaslakki. Näistä kaikista asioista saa olla ylpeä sitten kolmen vuoden päästä.
2 kommenttia:

  1. Tervetuloa Cynkkarille! (y) En oo ainakaan toistaiseksi nähnyt sinua koulumme ahtailla käytävillä, mutta ehkäpä jossain välissä törmäillään. : D Tsemppiä täyden lukujärjestyksen kanssa! Kuudella palkilla eteenpäin meneminen on rankkaa, mutta siitäkin selviää, kun motivaatiota opiskeluun riittää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Cynkkari has treated me well, tykkään tosi paljon ilmapiiristä! Pitää näkyillä, ja koitan selviintyä kuudesta palkista! :)

      Poista